“Soepel van de ene baan in de andere rollen. Een nieuwe plek waar weer toekomst in zit. De negatieve ervaring van afscheid nemen van het vorige dienstverband en de oude collega’s heeft plaats gemaakt voor nieuwe energie. Uiteindelijk heeft het nog beter uitgepakt dan eigenlijk gedacht”.

Werknemer

Ongewild, onvrijwillig werkloos worden is voor iedereen zeer ingrijpend en behoort tot een van meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Alhoewel mensen heel verschillend kunnen reageren op werkeloosheid heeft deze grote invloed op het sociaal emotioneel welbevinden. Niet alleen de financiële positie en status worden aangetast, het zelfvertrouwen krijgt ook een behoorlijke dreun.

Werkgever

Als werkgever staat u wel eens voor de moeilijke opdracht om afscheid te moeten nemen van een of meerdere werknemers. De continuïteit van het bedrijf staat voorop. Als tegemoetkoming en om de kans op een nieuwe passende baan aanzienlijk te verhogen kunt u als werkgever besluiten om de werknemer Outplacement aan te bieden. Hiermee reikt u een nieuw perspectief aan.

MV Loopbaanontwikkeling & Advies onderscheidt zich door

  • Veel aandacht voor persoonlijke ondersteuning binnen de begeleiding;
  • Cliënten onderscheidend te maken op de arbeidsmarkt en het ontwikkelen van een arbeidsmarktgerichte attitude;
  • Op basis van de “Personal Brand” (achtergrond, talenten en persoonlijke waarden) een functie en werkkring zoeken, die ook continuïteit voor de langere termijn borgt;
  • Inzet van digitale testen, zoals de EmployabilityCheck met een koppeling naar passende beroepen en daaraan gelieerde vacatures.

Gea Mulder werkte 13 jaar bij dezelfde werkgever. Omdat het werk psychisch zwaar belastend was, kreeg zij samen met een aantal collega’s van de werkgever de mogelijkheid om een traject te volgen, gericht op externe herplaatsing. Voordat zij aan het traject begon, had ze al een aantal keren gesolliciteerd, zonder resultaat. Het gaf haar op den duur een fuik-gevoel.

Nieuw voor mij was ‘Netwerken’! Dat riep van alles bij me op, in ieder geval was dat niets voor mij. Nu zie ik dat het belangrijk is dat mensen je kennen en weten wat je in huis hebt. Net zo belangrijk is echter dat ik mensen ken. Een eye opener voor mij was, dat je jezelf kunt presenteren als iemand die iets komt brengen in plaats van iemand die iets van de ander nodig heeft. Je zet jezelf anders neer. Ik kreeg wat ik wilde: een andere baan. Maar het heeft mij iets belangrijkers opgeleverd. Het heeft mij vrijer gemaakt ten aanzien van werk. Van het fuikgevoel zal ik geen last meer hebben. Ik vertrek als de weegschaal niet meer in balans is, in de overtuiging dat er ander werk voor in de plaats komt.
Gea Mulder
Open contactformulier

Meer informatie over outplacement?

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. Bel met 0475-310448 of reageer via het contact formulier.
Open contactformulier