“Weten waar je grenzen liggen. Een functie hebben gevonden die voldoet aan je wensen. Overtuigd dat je voorlopig weer op de juiste plek zit. Het gevoel hebben dat er weer perspectief zit in je verdere carrière en dat je betere keuzes zult maken aangaande toekomstige loopbaan stappen”.

Loopbaanbegeleiding en loopbaanoriëntatie

Niemand is meer verzekerd van een baan tot aan het pensioen. Organisaties zijn er zich steeds meer van bewust, dat ze continue in beweging moeten blijven om aan de vraag te kunnen voldoen. Dit heeft consequenties voor de personeelsopbouw en de personeelsontwikkeling. Voor medewerkers is het belangrijk om zich van tijd tot tijd te herbezinnen op hun loopbaan, zodat ze in staat zijn om mee te bewegen met de organisatie ontwikkeling of een ander pad kunnen kiezen.

Veranderingen in uw leven, privésituatie, zoals het krijgen van kinderen, hebben invloed op uw werkend bestaan.
Ondanks alle faciliteiten die er inmiddels zijn, is het geen sinecure om een goede balans te vinden tussen privé en werk.

Misschien bent u redelijk tevreden met uw werk, maar van tijd tot tijd dringt zich het beeld aan u op: “Als ik dit tot mijn 67ste moet blijven doen………..”
Zo zijn er nog meer redenen te noemen om eens stil te staan bij uw loopbaan en een professionele gesprekspartner te gaan zoeken.

Tijdens het loopbaanbegeleidingtraject wordt er ingegaan op uw specifieke loopbaanvraag. Loopbaanbegeleiding geeft inzicht in uw competenties, drijfveren, wat belangrijk voor u in uw werk is en in welke richting u zich het beste kunt ontwikkelen. Door deze bewustwording kunt u met meer zelfvertrouwen sturing geven aan uw loopbaan.

U overweegt een loopbaanswitch te maken, u weet echter wel wat u niet (meer) wilt, maar u heeft nog geen idee van wat u wel wilt.

Loopbaanoriëntatie is gericht op het onderzoeken van uw eigen mogelijkheden en wensen in relatie tot uw huidige werksituatie en het verkennen van kansen op de externe arbeidsmarkt. Naar aanleiding van de inventarisatie en analyse gaat u aan de slag met uw best passende loopbaanopties. U bepaalt uw doel en u maakt een plan van aanpak. Hierbij wordt u op een professionele wijze gecoacht.

MV Loopbaanontwikkeling & Advies onderscheidt zich door

  • Koppeling tussen levensloop en loopbaan met behulp van Biografisch werken;
  • Uitgaan van Loopbaanwaarden en competenties van de cliënt (in plaats van beroepsprofielen);
  • Onderzoeken van drijfveren en inspiratiebronnen.
Dankzij het coachingstraject heb ik mijn zelfvertrouwen weer terug en weet ik veel beter welk soort functie en werkomgeving bij mij passen. Dankzij het coachingstraject ben ik me er weer van bewust dat ik mijn ontwikkeling grotendeels zelf in de hand heb en weet ik beter wat ik wel en niet wil. Ik heb een concreet plan uitgewerkt en zie mijn toekomst daarom weer vol vertrouwen, met groot enthousiasme en een leergierige instelling tegemoet!
Mw. M van de Laar
Open contactformulier

Meer informatie over loopbaanbegeleiding & loopbaanoriëntatie?

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. Bel met 0475-310448 of reageer via het contact formulier.
Open contactformulier