In dit voor mij bijzondere jaar, wil ik graag een aantal mensen die ik begeleid heb aan het woord laten. Terugkijkend op de afgelopen 25 jaar heb ik talloze mensen mogen begeleiden en met hun unieke verhalen hebben zij ook mijn leven verrijkt. Deze verhalen zijn vakkundig “opgetekend” door Angela Ross, freelance tekstschrijver. Als tweede wil ik jullie laten kennismaken met Marc Stoffelen.

Mia Vergoossen

Wanneer we Marc Stoffelen uit Maastricht vragen naar zijn ervaringen met Mia als loopbaancoach moet hij even diep in zijn geheugen graven. Het is inmiddels ruim 12 jaar geleden dat Marc een beroep op haar deed. Reden voor Mia om juist hem te vragen naar zijn ervaringen. Wat voor traject heeft hij doorlopen? En heeft hij er tijdens zijn latere carrière nog profijt van gehad? Tijdens het gesprek komen steeds meer herinneringen bovendrijven. Een ‘trip down memory lane’.

Wat was voor jou de aanleiding om een coachingstraject bij Mia te volgen?

“Ik werkte in 2006 als Manager Beurzen bij het MECC in Maastricht. Terugkijkend op mijn verleden vroeg ik mezelf af welke richting ik mijn toekomst wilde geven. Ik wilde meer inzicht in mijn drijfveren en in mijn persoonlijkheid, zoals bijvoorbeeld sterke en zwakke punten. Dat was voor mij de reden om een loopbaancoach in te schakelen. Ik initieerde dit zelf, buiten mijn werkgever om. Een kennis tipte mij om Mia te benaderen. Achteraf is dat een heel goede match gebleken.”

Welke rol had Mia bij de koerswijziging in je werk?

“Al vrij snel kreeg ik een baan aangeboden bij Media Groep Limburg (MGL). Qua timing kwam dat aanbod perfect. Toch ging ik eerst onderzoeken of deze baan daadwerkelijk bij mij paste. Met de tools die Mia mij had aangereikt wist ik inmiddels in wat voor omgeving ik het beste tot mijn recht kwam. Voor mij waren dat elementen zoals projectmatig werken, public relations en een grote mate van vrijheid in mijn werk. Alvorens ik het aanbod accepteerde vroeg ik me af of de functie wel de elementen bevatte die voor mij van belang waren. Niet alleen op korte, maar ook op langere termijn. Uiteindelijk heb ik ja gezegd en er 11 jaar gewerkt.”

Wat is je het meeste bijgebleven van het traject dat je hebt doorlopen?

“Het was een kort intensief oriëntatietraject van vier maanden. De belangrijkste inzichten kwamen door vragen als ‘waar sta je nu’, ‘waar wil je over een jaar staan‘, en ‘waar zie jij jezelf over 10 jaar’. Door deze vragen besefte ik dat loopbaanplanning niet ophoudt bij de keuzes die je op dat moment maakt, maar dat het vooral een terugkerend proces is. Zeker als je hetzij vrijwillig, hetzij gedwongen door bijvoorbeeld ontslag, weer anders in het leven moet staan.

Verder ben ik erg tevreden over Mia’s werkwijze, de opzet van het traject en het stuk zelfwerkzaamheid dat daarbij komt kijken. Bij haar voelde ik me op mijn gemak. Het is een ontzettende plezierige persoonlijkheid om mee te werken.”

En waar sta je nu?

“Vorig jaar zijn de omstandigheden wederom veranderd. Door een reorganisatie bij MGL werd mijn functie boventallig. Ik besloot een ander pad in te slaan en voor mezelf te beginnen. Ook bij die beslissing paste ik weer dingen toe die ik van Mia heb geleerd. Zo vraag ik mezelf nog geregeld af welke dingen voor mij belangrijk zijn en welke niet. Dat helpt mij in het maken van keuzes.

Sinds januari van dit jaar heb ik een eigen bedrijf, MerkMarc. Ik zorg ervoor dat bedrijven en organisaties hun publiek optimaal kunnen bereiken met hun boodschap, product of service. Daarbij focus ik voornamelijk op relatiemarketing, stakeholder management en public relations. Sinds kort is mijn nieuwe website merkmarc.nl in de lucht.”

Tip van Marc: stoppen op het hoogtepunt geldt soms ook voor je baan

“Ga bij jezelf te rade. Vaak overwegen mensen pas een volgende stap in hun carrière op het moment dat hun werk niet meer bevalt of als hun baan op de tocht staat. Hoe moeilijk het ook is: ‘Stoppen op het hoogtepunt’ geldt soms ook voor je baan. Wees in elk geval het moment vóór dat het echt niet langer kan.” Marc tovert het boek ‘Hoera, ontslag!’ uit zijn boekenkast. De Belgische coach, Rilla Lysens, schreef het om de lezer te helpen nieuwe kansen aan te grijpen. “Het boek heeft me geholpen om me te oriënteren op een andere baan vanuit een positieve intentie, in plaats vanuit negativiteit. De zekerheid van een baan kan namelijk ook belemmerend werken. Dan wacht je te lang om het heft in eigen handen nemen. Mijn advies is: behoud je eigen autonomie. Dat doe je door te kiezen voor werkzaamheden waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Wanneer je alleen maar vasthoudt aan financiële zekerheid is de kans groot dat je in die spreekwoordelijke gouden kooi terecht komt. Wees dat voor en durf risico’s te nemen.”