Voel jij je niet happy in je werk? Kom je na een dag werken doodmoe thuis? Ben je bij het minste of geringste incident op je werk geïrriteerd? Word je overvraagd of word je te weinig uitgedaagd?

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziektes. Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1.

Sinds enkele jaren wordt er in november een week tot “Week van de werkstress” gebombardeerd. Een hele week is er via de (social) media aandacht voor en hoe de effecten van werkstress te voorkomen en te bestrijden. Wat zou het mooi zijn om de “Week van de werkstress” om te dopen in de “Week van het werkplezier”. Uiteindelijk wil je dit bereiken, plezier en bevlogenheid in je werk.

De Werkenergieanalyse® is een instrument dat energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau identificeert. Dit leidt tot een visuele rapportage, waarmee je tot concrete acties komt die tot meer werkplezier leiden. De Werkenergieanalyse® is ontwikkeld in samenwerking met de Erasmus universiteit en je kunt deze online invullen.

Als loopbaancoach ben ik vanwege de praktische toepasbaarheid enthousiast over dit instrument. Binnenkort krijg ik de licentie voor de Werkenenergieanalyse en kun je bij mij voor meer werkplezier terecht.